Bilim İnsanları Açıkladı: Utangaçlığa Çare Yoğurt Ve Turşu

uuFermente besinlerin sağlık üzerindeki yararları biliniyor, özellikle güçlü bağışıklık için bolca tüketilmesi öneriliyor. Ancak bilim insanlarının çalışması, bu besinlerin pek akla gelmeyecek bir yararını daha ortaya çıkardı.

Bilim insanları, Türk mutfağının vazgeçilmezeleri arasında olan yoğurt ve turşu gibi fermente besinlerin uç boyutlardaki utangaçlığı yok edebileceğini ortaya çıkardı.

Maryland Üniversitesi’nde yapılan çalışma sonucunda bilim insanları, turşu, yoğurt ve bitter çikolatayı diğer insanlardan daha fazla tüketenlerin sosyal anksiyete (kaygı, endişe) belirtilerini daha az yaşadığını belirtti.

Uzmanlar, içinde faydalı bakteriler bulunan probiyotik besinlerin bağırsak florasını değiştirdiği ve bu floranın da sosyal anksiyeteyi azalttığı görüşünde.

6 Comments